Posted on Leave a comment

111 – De verschijning

De verschijning

Een verhaal van Dre Welsuit

Het was een warme avond in Cadzand. Hartje zomer, strandweer, geen wind, wat wil iemand nog meer op zo’n avond?

Xander was met 2 vrienden met vakantie in West Zeeuws Vlaanderen in Zeeland en verbleef in een tentje samen met Wim en Gert op camping ‘de vogelvrije’, een jongerencamping vlakbij het Noordzee strand.

De drie jongens waren al een paar dagen aan het feesten en aan het rondkijken op het strand naar mooie meiden, aten lekker fastfood en dronken geregeld een biertje.

Xander was een jongen van 18 jaar, zag er goed uit met zijn blauwe ogen en blonde haren en had meestal wel succes bij de meisjes.

Die avond in Cadzand waren ze naar discotheek ‘Jopi’ gegaan en hadden een paar biertjes gedronken, toen Xander zijn oog liet vallen op een meisje dat helemaal alleen leek te zijn en dat af en toe op de dansvloer ging om daar helemaal voor zichzelf te dansen.

Het meisje zag er goed uit en Xander had zijn vrienden Wim en Gert al een elleboogje gegeven met de mededeling dat hij haar wel eens zou willen versieren.

Aanvankelijk leek het meisje iets afstandelijks te hebben en niet geinteresseerd in jongens maar nadat Xander ook enige keren op de dansvloer gestaan had en zijn beste ‘moves’ had laten zien, raakten ze in gesprek.

Xander zei dat hij haar een leuk meisje vond en dat hij graag eens met haar zou willen praten.

Ze liepen naar buiten omdat een gesprek binnen, wegens de harde muziek niet mogelijk was en gingen zitten op het muurtje, voor de discotheek.

“Hé eh…. hoe heet jij eigenlijk?” , vroeg Xander.

“Ik ben Nathalie” zei het meisje tegen hem “en jij bent Xander”. Hoe weet je dat?” vroeg Xander.

“Ik heb het zojuist aan een van je vrienden gevraagd”, zei Nathalie.

“Oh… vandaar.”

Het gesprek ging over waar ze vandaan kwamen, welke hobby’s ze hadden, of ze vaak in deze discotheek kwamen enzovoorts.

Xander kwam uit Alkmaar en was nog nooit eerder in Cadzand geweest en Nathalie zei dat ze in Cadzand woonde.

Xander vond het een heel aangenaam gesprek en ze gingen weer naar binnen om nog wat te drinken en te dansen, totdat Nathalie tegen een uur of elf zei dat ze naar huis moest.

Xander vroeg of hij haar even mocht brengen en Nathalie vond dat goed.

Wim en Gert werden op de hoogte gebracht dat Xander even weg was om Nathalie naar huis te brengen en Xander en Nathalie stapten in de Deux-Chevaux van Xander en reden naar de voorstraat nummer 59, waar Nathalie woonde.

Na een korte afscheidszoen ging Nathalie naar binnen en reed Xander terug naar de discotheek.

Onderweg zag Xander dat Nathalie haar jas vergeten was en hij reed terug naar de voorstraat nummer 59 en belde aan om haar jas terug te geven.

Een man van in de 50 deed open en vroeg wat er was.

Xander antwoorde dat hij zojuist Nathalie naar huis gebracht had en dat ze haar jas vergeten was, waarbij hij de jas van Nathalie aan de man overhandigde, die haar vader bleek te zijn.

De man bij wie de verbazing op zijn gezicht te lezen was riep zijn echtgenote:” Ann! Ann! Kom eens!”

Een licht grijzende vrouw van middelbare leeftijd kwam de gang ingelopen en vroeg wat er was.

“Deze jongen komt de jas van Nathalie terugbrengen zegt hij”.

Vol ongeloof keek de vrouw Xander aan en pakte de jas uit de handen van haar man.

“H….H….Hoe kan dat”? Stamelde ze. Het is de jas van Nathalie! Dat is toch niet mogelijk”?

De man vroeg of Xander even binnen wilde komen, wat Xander deed en ze gingen met hun drieën aan tafel zitten.

Xander werd gevraagd hoe hij aan deze jas gekomen was en Xander vertelde van hun avond in de discotheek, hun gesprek en dat hij Nathalie naar huis gebracht had en dat ze haar jas vergeten was, reden waarom hij teruggekomen was om haar jas terug te brengen.

De vrouw die de moeder van Nathalie bleek te zijn, liep naar de dressoir en haalde daar een foto album uit.

Ze sloeg het album open en zei tegen Xander: ”Dit was onze Nathalie”. Op de foto’s stond Nathalie afgebeeld als kind, als lachende tiener en….

Er ging een schok door Xander heen. Dit kon toch niet waar zijn? Er stonden foto’s van Nathalie in het album van 2 jaar geleden toen Nathalie overleden was na een ernstig verkeersongeluk.

Foto’s van de kist met Nathalie er in, foto’s van de grafsteen.

Xander, beduusd en verward hoorde het verhaal aan van de ouders van Nathalie en hoe ze om het leven gekomen was na een fataal ongeluk.

Hoe hij haar deze avond ontmoet kon hebben was allen een raadsel maar het meest vreemde was voor allen wel het tastbare feit dat de jas van Nathalie bleek te zijn.

Als in een trance reed Xander terug naar de discotheek, riep zijn vrienden en vertelde dat hij niet lekker was en terug naar de camping wilde.

Bij het tentje aangekomen, vertelde hij zijn belevingen van deze avond tegen Wim en Gert.

Allemaal, zowel de ouders van Nathalie, alsook Xander, Wim en Gert, die Nathalie ook gezien hadden, bleven achter met vragen als:”hoe kan dat?”. “Hoe kan Xander weten dat het meisje Nathalie heette?”. “Hoe kan Xander weten waar het meisje woonde?”. “Hoe kan de jas van Nathalie in de auto echt van Nathalie zijn geweest?”

Kennelijk is er meer tussen hemel en aarde….

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments